fredag, augusti 26, 2005

Israel-Palestina-konflikten: Lästips

Idag publicerar SvD ett öppet brev från sin utrikeskorrespondent Cordelia Edvardsson till författaren Elie Wiesel. Båda två överlevde Förintelsen och nu skriver Edvardsson att Wiesel har utnyttjat just den erfarenheten till att göra "...de som fördrev till de fördrivna i sin tårdrypande klagosång över bosättarna." (SvD:s sammanfattning) i kommentarer till utrymningen av några av de israeliska bosättningarna. Jag rekommenderar att läsa hela brevet.

Det jag än så länge har läst av Cordelia Edvardsson gör mig glad. Alltför ofta tycks den svenska debatten om Israel-Palestina-konflikten handla om vilken sida som har gjort mest fel och vem det är mest synd om. Edvardsson har en förmåga att se båda parters brister och deras möjligheter till att mötas halvvägs, istället för att "fastna" för den ena sidan. Det uppskattar jag!

1 Comments:

At 27 augusti, 2005 13:11, Blogger kamikaze said...

Jag brukar ju inte läsa SVD... men henne tyckte jag om, far väl kolla när hon skriver igen. Särskilt om hon fortsätter att kritisera ömsint, och se sin egen position, var hon talar utifran och vad denna position innebär. cred!

 

Skicka en kommentar

<< Home