fredag, augusti 12, 2005

Semester * 2

Mycket av mina tankar idag har kretsat kring resor. Imorgon lördag flyger jag till Zürich i Schweiz för en veckas semester hos släktingar där. Tidigare idag bokade jag också en charterresa till Bulgarien - det blir en veckas sol och bad där om en månad ungefär.

Jag kan inte låta bli att jämföra de två länderna, så gott jag nu kan det när jag aldrig har besökt Bulgarien förut... Den likhet som slår mig är att inget av de två länderna tillhör EU, men det är klart, anledningarna till det är ju olika. Bulgarien tillhör den grupp av länder som står på tur att komma med, medan Schweiz håller sig utanför. Att Schweiz är den näst nyaste medlemmen i FN (2002) säger en del om mentaliteten i landet att vara försiktig med att delta i internationella samarbeten.

Det andra jag kommer att tänka på är prisnivån i länderna. Schweiz är ett väldigt dyrt land att besöka; Bulgarien är för oss svenskar ett billigt land att åka till. Nåja, förhoppningsvis kan jag reflektera mer över de här kontrasterna och andra likheter och skillnader om några veckor.

1 Comments:

At 02 december, 2006 23:48, Anonymous Anonym said...

Good afternoon many have machines which not insuranced,
you have a unique opportunity only today to receive insurance the machine free of charge
auto insurance
auto insurance
cars insurance
cars insurance
texas car insurance
texas car insurance
car insurance quotes
car insurance quotes
car insurance policy
car insurance policy
xanax
phentermine
buy tramadol

 

Skicka en kommentar

<< Home